Tech

Mobilappal mentett életet az ötéves kislány

Egy éleseszű kislány a FaceTime csevegőt használta, hogy segítséget kérjen stroke-ot kapott édesanyja megmentésére. A  rosszullétkor a kis Priya rögtön édesapját, Damien Galvint hívta fel az alkalmazáson keresztül, hogy tudassa vele: édesanyja eszméletét vesztette, segítségre van szükség.

Az apuka elmondása szerint még ő tanította meg Priyát arra, hogyan kell az iPaden hívást indítani a FaceTime-ban, ha a kislány nem tudta volna ezt, akkor nem biztos, hogy bárkit is időben tudott volna értesíteni. Amikor fogadta a hívást, a kétségbeesett Priya a földök fekvő édesanyjára szegezte a kamerát, így még azonnal el tudott indulni a családhoz, illetve értesíthette a közelben lakó rokonokat is, akik gyorsan a helyszínre siettek. A nő szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást.

„Az orvos szerint stroke esetében kritikus fontosságú az idő, és Priya hívása nélkül nem biztos, hogy Mary ma még velünk lenne” – mondta el a férfi a Ladbible-nek.

Mary azóta teljesen felépült, Damien pedig örömmel figyeli, ha kislánya a táblagépet használja. Mint kiemelte: rengetegen csak a negatívumokat hangsúlyozzák a gyerekek és a kütyük kapcsolatában, de ahogy az ő példájuk is bizonyítja, sokszor életmentő tud lenni a használatuk.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik