Tech

Még a tekintetünket is helyre teszi majd az iOS 13

Korábban mi is megírtuk, hogy már nyilvánosan is elérhető az ősszel érkező iOS 13 bétája, a fejlesztők pedig sorra szúrják ki a szoftver forráskódjában az újdonságokat.

Egy appfejlesztő most arra lett figyelmes a szoftver forráskódjában, hogy a FaceTime új fejlesztése automatikusan korrigálni fogja a videózó felek tekintetét olyan módon, hogy élethű legyen a szemkontaktus. Sokan ugyanis a mobiljukhoz beszélve nem a kamerába néznek, hanem annál lejjebb, vagy éppen feljebb, de semmiképpen sem jó irányba.

A fejlesztő Twitteren meg is osztotta, hogy szuperál a funkció, ami tényleg meglehetősen ijesztően helyrerakja a nem megfelelő irányba néző szemeket. A korrekciót a FaceTime app beállításai közt lehet majd engedélyezni.

Az ősszel megjelenő iOS 13 további újdonságai közt lesz még a rendszerszinten használható Dark Mode (Sötét mód), egy új új swiping (húzogatós) billentyűzet, hosszú idő után frissítést kap az Emlékeztetők (Reminders) app, a Messages a WhatsApphoz és Facebook Messengerhez hasonlóan pedig profilképekkel bővül.

Így töltheti le a legújabb iOS-t az iPhone-jára
Persze még csak a béta verziót, ősszel jelenik meg a stabil változat.

06:40

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik