Tech

Így törölheti magát a Facebookról

Korábban a témában:

Nyakunkon az új év, amit akár úgy is kezdhetünk, hogy magunk mögött hagyjuk a legnagyobb közösségi oldalt. Ideiglenesen vagy örökre, csakis tőlünk függ: felfüggeszthető a profilunk, de adott a végleges törlés lehetősége is. A deaktiválás csak félmegoldás, ami annyit tesz, hogy minden adatot elrejtünk a Facebook saját keresője és a barátaink elől, de szó sincs törlésről, és ha a műveletet követően ismét belépünk az oldalra, akkor minden visszaáll a régi kerékvágásba, mintha mi sem történt volna.

Így szedheti le minden adatát a Facebookról
Már azt is ki lehet választani, hogy mit szeretnénk letölteni és milyen minőségben.

Deaktiválás

Ez azoknak lehet jó megoldás, akik szünetet tartanának, vagy kipróbálnák, milyen egy kis időre eltávolodni a közösségi oldaltól, továbbá nem szeretnék, ha bárki megtalálná őket a rendszerben. A deaktiváláshoz a főoldal sötétkék sávjának jobb szélén kell kiválasztani a kis fordított háromszöget, a legördülő menüből kiválasztani A Facebook-adataid opciót, majd ezen belül a Felfüggesztés és törlés opcióra bökni.

Egy helyen találjuk a felfüggesztést és a törlést. Fotó: 24.hu

A Fiók felfüggesztése lehetőséget kiválasztva egy új oldalra jutunk, ahol tájékoztathatjuk a Facebookot a döntésünk okáról (ezt a részt kötelező kitölteni), menedzselhetjük az oldalakat, amelyeket kezelünk, leiratkozhatunk a további levelekről, törölhetjük az általunk létrehozott alkalmazásokat, illetve tájékoztatást kapunk arról, hogy a Facebook fiók megszüntetése nem érinti a Messenger alkalmazást, az továbbra is működni fog, hacsak a csevegőn belül fel nem függesztjük a működését.

Az oldal alján lévő Felfüggesztés gombot megnyomva a rendszer újabb megerősítést kér a felhasználótól, amennyiben viszont kellően határozottak vagyunk, akkor végre megtörténik a kívánt Felfüggesztés, ami egészen addig él, amíg az e-mail címünkkel/jelszavunkkal újra be nem lépünk a közösségi oldalra.

Végleges törlés

A végleges törléshez szintén a főoldal sötétkék sávjának jobb szélén lévő fordított háromszöget kell kiválasztani, a legördülő menüből A Facebook-adataid opcióra bökni, majd ezen belül a Felfüggesztés és törlés lehetőségre kattintani. A megjelenő oldalon a Fiók végleges törlése opciót kell választani, ami egy újabb menüpontot nyit meg: itt dönthetünk inkább a felfüggesztés mellett, letölthetjük az összes adatunkat, illetve menedzselhetjük az adminisztrátori beállításokat és az alkalmazásainkat.

A lap alján lévő Fiók törlése gombot megnyomva a rendszer újra kéri a jelszavunkat, és a megadását követően lényegében kezdetét veszi a törlés folyamata. Fontos tudni, hogy ezzel a lépéssel nem tűnünk el azonnal a rendszerből, a Facebook pár napig felfüggeszti a folyamatot, és ha záros határidőn belül visszalépünk a rendszerbe, akkor az egész semmissé válik – szóval bőven van idő meggondolni magunkat. Ha viszont komolyan gondoljuk a profil törlését, akkor nem szabad többet visszalépni.

Nyitókép: Aytac Unal / Anadolu Agency / AFP

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.