Tech

Nagyon durvának ígérkezik a Samsung következő csúcsmobilja

Az utóbbi hetekben megszaporodtak a pletykák a Samsung jövő évi csúcsmodelljével, a Galaxy S11-gyel kapcsolatban. Legutóbb a Galaxy S11 Plus variánsának állítólagos renderképei szivárogtak ki, amelyek alapján úgy tűnik, meglehetősen masszívan fog festeni a rengeteg kameraszenzorral felszerelt hátlap.

Már régóta rebesgetik, hogy a csúcsmobil a dél-koreaiak 108 megapixeles kameráját is megkaphatja, ami a  Xiaomi CC9 Pro modelljén debütált, most pedig újabb belsős források beszéltek ugyanerről a Bloombergnek.

Így egyre biztosabbnak tűnik, hogy brutális kamerarendszerrel hódíthat a Galaxy S11.

A 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX  főegységen túl még négy képalkotó lesz, amik aszimmetrikusan helyezkednek el a nem éppen visszafogottnak hívható kameraszigeten. A cég különféle kiterjesztettvalóság-funkciókkal, valamint fejlettebb portrémóddal is elláthatja a mobilt, ebben egy Time Of Flight szenzor segít majd.

A SamMobile információi szerint az eszközt 5000 milliamperórás akkumulátorral látják el, amivel ilyen téren meglehetősen kitűnhet a csúcsmobilok mezőnyéből – érdemes megjegyezni, hogy az iPhone 11 Pro Max 4000 milliamperórás teleppel bír.

Brutális kamerával jöhet jövőre a Samsung Galaxy S11
Egyre biztosabb, hogy 108 megapixeles szenzor kerül a hátlapra.

A Samsung egyelőre még nem kommentálta a friss híreszteléseket, így még mindig nem lehet hivatalosnak tekinteni az információkat. A dél-koreai cég jellemzően februárban mutatja be a legújabb Galaxy-modelleket, így kicsit még várni kell a nagy leleplezésig.

Amennyiben lehet hinni a szivárogtatásoknak, úgy 2020-ban összesen nyolc Galaxy A telefont dob piacra a Samsung, és ezek mind többkamerás rendszerrel lesznek felszerelve. Ami kiemelkedik a sorból, az a Galaxy A81, ahol már egy 64 megapixeles fő szenzorral készül a gyártó, amit egy 16 megapixeles ultraszéles, egy 12 megapixeles telefotó, és ToF kamera egészít majd ki. És még ennél is durvább lehet a Galaxy A91, ahol a fő szenzor már 108 megapixeles, az optikai zoom pedig 5x-ösre ugrik.

(A kiemelt képen a Samsung Galaxy S10. Forrás: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik