Tech

Tölthető tokok jöttek az új iPhone-okhoz

Az idei iPhone-ok bemutatóján az Apple azt is kiemelte, hogy az új modellek a korábbinál hosszabb üzemidőt nyújtanak, és komolyan sikerült megnövelni az akkumulátorok szívósságát. Az iPhone 11 Pro Max a cég állítása szerint négy órával többet bír, mint iPhone XS Max nevű elődje. A tesztek szerint szintén remekül bírja az eszköz, egy egész napot kibír anélkül, hogy töltőre kéne tenni.

A gyártó a napokban bejelentett pár okos telefontokot is, amelyekkel még tovább kitolható az üzemidő. Korábban az iOS 13 forráskódjában a szemfülesek már kiszúrták az érkező kiegészítőkre utaló jeleket, amik az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékekkel kompatibilisek. Az iPhone 11 Smart Battery Case tokok ára 129 dollár, itthon 48 ezer forintért rendelhetők az Apple weboldaláról, halványfehér és fekete színben.

Forrás: Apple

A kiegészítők szilikonból készültek, belső felületükre mikroszálas bélés került. A hátlapon négyzetalakú kamerakivágást hagytak a szenzoroknak. Természetesen nem a külső a lényeg, hanem hogy az Apple állítása szerint a tokokkal akár 50 százalékkal tovább bírja az eszköz üzemideje.

A kiegészítőn külön kameragomb is van, amely közvetlenül elindítja a Kamera appot, akár zárolva van az iPhone, akár nincs. A gomb rövid megérintésével a felhasználó fényképet készíthet, hosszabb megnyomásra pedig videófelvételt indíthat, szelfit is lőhet. Mivel a kiegészítő kompatibilis a Qi-töltőkkel, egyszerre az iPhone és a tok is tölthető.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik