Tech

Még hasznosabb lett a Google keresője

Az már nem újdonság, hogy a weben képekkel is kereshetünk, nem csak kulcsszavakkal. Desktopon egyszerűen elég megfognunk egy képet, majd azt behúzni a Google keresőbe, a Chrome böngésző androidos verziójában pedig elég az ujjunkat hosszan nyomva tartani adott képen, hogy előhívhassuk a keresés lehetőséget.

Ez a módszer viszont meglehetősen korlátozott, mivel egyszerűen csak adott kép másolatait listázza ki. A keresőóriás ezt az eszközt finomította tovább a mesterséges intelligenciával felvértezett Google Lens képfelismerő-technológiájával, aminek köszönhetően a képekről több információt tudnak leolvasni az algoritmusok.

Forrás: 24.hu

A Google Lensszel való kereséskor az algoritmus kielemzi a vizsgált fotón látható tartalmat, és nem csak hasonló képeket, de weboldalakat is listáz a hozzáfűződő tartalmak közt. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha láttunk például egy nekünk tetsző szobai kelléket egy fotón, ami alapján a Google Lens hasonló képeket, termékeket tud listázni. Elemzés előtt azt is kijelölhetjük, ha csak a fotó egy adott részlete alapján szeretnénk keresni.

Forrás: 24.hu

Ha szeretné kipróbálni a fejlesztést, előtte engedélyeznie kell. Ezt az alábbi lépéssel teheti meg:

  1. A Chrome böngésző androidos verziójában írja be a címsorba, hogy: chrome://flags!
  2. A megjelenő felületen látható keresősávba gépelje be: #context-menu-search-with-google-lens
  3. Állítsa át a Default opciót Enabled-re!
  4. Indítsa újra az appot! Ezután ha egy képen hosszan nyomva tartja ujját, láthatja a Keresés Google Lensszel opciót is.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik