Tech

Eltűnő levelek jöhetnek a népszerű csevegőbe

A WhatsAppon csevegő felhasználóknak hamarosan lehetőségük nyílhat arra, hogy automatikusan törlődő üzeneteket válthassanak egymás közt – szúrta ki a WABetainfo. A csevegő v2.19.275-es béta verziójában többrésztvevős beszélgetéseknél már elérhető az opció, amivel a csoport adminja beállíthatja, hogy a leírt sorok adott idő után semmisüljenek meg. Egyelőre öt másodpercet, vagy egy órát lehet választani.

Ez főleg akkor lehet hasznos, ha érzékeny információkat osztanak meg egymással a felek, legyen szó személyes, vagy munkával kapcsolatos megbeszélésről.

A WhatsApp részéről érthető is lenne az újítás bevezetése, hiszen a Telegram csevegőben is ez az egyik legnépszerűbb funkció. Eddig külsős fejlesztők beépülőivel is lehetett eltűnő üzeneteket írni, de a cég tavaly erősen elkezdte korlátozni a külsős felek hozzáférését adatvédelmi okok miatt. Egyelőre még nem tudni, hogy a bétában elérhető újítás világszerte is kigördül-e később, és hogy egyéni beszélgetéseknél is lehet-e majd használni. Jelenleg csak arra van lehetőség, hogy a felhasználók bizonyos idősávon belül visszavonják elküldött soraikat.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik