Tech

Nem túl biztató hírt közölt a Huawei

Már egy ideje tudni, hogy a Huawei saját operációs rendszert fejleszt saját felhasználásra az Android alternatívájaként. Ezzel kapcsolatban korábban arról lehetett hallani, hogy a kínaiak már nagyon jól haladnak, és jövőre jöhetnek a rendszert használó okostelefonok is. A gyártó egyelőre egy HarmonyOS-t futtató eszközt adott ki, a Huawei Vision nevű okostévét.

A cég amerikai ügyekért felelős elnöke, Joy Tan legutóbb viszont lehűtötte a felfokozott várakozásokat a Financial Timesnak adott interjújában. Tan szerint egy Androiddal valóban versenyképes rendszer fejlesztése évekbe telik. A Huawei jelenleg a Huawei Mobile Services on Android fejlesztésére fókuszál, ami a Google Play szolgáltatásokat helyettesítenék, ameddig nem magát az egész operációs rendszert. A Mate 30-as modelleken már ez található.

„Alternatív megoldást kell találnunk ahhoz az ökoszisztémához, de az építéshez idő kell. Európában és Délkelet-Ázsiában rengeteg Android-felhasználó van, akik hozzászoktak a Google alkalmazásokhoz. Az Androidot leváltani akaró HarmonyOS még évekig nem lesz kész” – mondta a lapnak.

Korábban egy másik Huawei-vezető, Vincent Pang is arról beszélt augusztusban, hogy a cég fő célkitűzése egyetlen szabványos ökoszisztéma felépítése. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a Huawei addig nem fog HarmonyOS-t húzni a mobilokra, amíg nincs a kezében egy erős megoldás az Android helyettesítésére.

Itt az első készülék, amin a Huawei saját operációs rendszere fut
A Honor első okostévéjén fog debütálni a Honor saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony OS.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik