Tech

A britek jobban bíznak a Huaweiben, mint a Facebookban

Az Open-Xchange felmérése szerint egyre több brit felhasználó veszíti el bizalmát a legnépszerűbb appokkal szemben, attól félve, hogy a személyes adataikat rosszul haszálják fel fejlesztőik.

A megkérdezettek 32 százaléka válaszolta, hogy ha adatvédelemről van szó, boldogan felhagynának a Facebook szolgáltatásaival, 14 százalék még az Instagrammal és a WhatsAppal is. Ezzel szemben mindössze a britek 11 százaléka mondana le a Huawei termékeiről, annak ellenére, hogy rengetegen vádolják a kínaiakat lehallgatással. A többi technológiai óriás jobb eredményekkel szerepelt a felmérésben, mindössze tíz százalék bizalmatlan a Google, 11 százalék pedig az Apple-lel szemben, ezért kerülik szolgáltatásaikat.

Összességében elmondható, hogy nagyon sok felhasználó küzd bizalmi problémákkal, amikor adataik online megosztásáról van szó, mindössze 6 százalék mondta, hogy szerintük a nagy techcégek teljes egészében tisztelik a magánszférájukat. 58 százalék nem bízik meg a nagy csevegőplatformok megfelelő adatkezelésében. Ez nem is meglepő annak fényében, hogy a Facebook számos adatkezelési botrányba keveredett az elmúlt évek során, elég csak a Cambridge Analytica-ügyet említeni.

Mindössze a britek öt százaléka jelentette ki, hogy bízik a cégek adatkezelési gyakorlataiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik