Tech

Idegesítő hibákat hozott a legújabb iOS

Egy új mobilszoftver kiadásakor mindig érdemes elővigyázatosnak lenni, és lehetőség szerint a korán elérhető béták helyett a már stabil verziót telepíteni a bugok elkerülése végett. És sajnos még akkor sem lehetünk biztosak a dolgunkban, ha épp egy stabil verzió foltozását kapjuk, legalábbis ismét ez a helyzet a szeptember 30-án kiadott iOS 13.1.2-vel.

A csomag ugyan az iOS 13.1.1 hibáinak javítására szolgál, újabb problémákat idéz elő a készülékeken. Pozitív hozományként megszűnt a bluetoothos kapcsolat szétkapcsolásának gondja, kijavították a kameraszoftver és a zseblámpa rendellenesen működő funkcióit.

A ZDNet beszámolója alapján frissítés után több felhasználó is tapasztalta, hogy a rendszer egyszer csak megszakítja a mobilon intézett hívásokat a beszélgetés első percében. A cikk szerzője szerint a hálózati beállítások visszaállítása orvosolhatja a helyzetet (ezt a mobil beállításai közt lehet találni a visszaállítás pont alatt), de az Apple még nem adott ki hivatalos javítást. A 13.1.2-es  csomag másik idegesítő hozománya, hogy mobil hajlamosabbá válik a túlmelegedésre, a panaszok alapján pedig a szokottnál sokkal gyorsabban merül le az akkumulátor.

Úgy tűnik tehát, hogy aki eddig nem frissített a legújabb kiadásra, jobban jár, ha nem is teszi.  A visszajelzések alapján pedig egyelőre még az iOS 13.2-es bétából sem sikerült kigyomlálni a hibát, így azzal sem érdemes próbálkozni.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik