Tech

Sötét módot kapott az Instagram is

Mostantól könnyebbé válhat a szemnek az Instagram esti görgetése, a mobilappba megérkezett a régóta rebesgetett dark mode (sötét mód). Az új kezelőfelület egyelőre viszont csak az iOS 13 és Android 10 operációs rendszereket futtató eszközökön érhető el.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője hozzátette, hogy nem közvetlenül a képmegosztó appján belül lehet átállítani a megjelenítést, hanem az Android, illetve iOS beállításai közt kell engedélyezni a rendszerszintű sötét módot. Arról még nem beszélt a cég, hogy lesz-e lehetőség ezt külön is megtenni az appon belül, régebbi operációs rendszereken is.

A képmegosztó mobilos felülete már emlékezet óta rengeteg fehér színnel operál, így a hozzá érkező Dark Mode egészen látványos különbséget hoz a fekete és szürke elemekkel. Ráadásul sok valódi feketét használ, ami azt jelenti, hogy a szem mellett az akkumulátort is kíméli, amennyiben AMOLED-es készülékünk van.

Legutóbb a Google kereső és a Gmail levelező mobilappja sötétült el, lassan pedig már tényleg minden meghatározóbb szolgáltatás esetében választhatjuk.

Új funkciónak örülhet, aki mobilon használja a Google-t
A kereső mobilappja is megkapta végre a sötét módot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik