Tech

Három Google app is új külsőt kapott

A Google bejelentette, hogy frissíti az androidos Docs (Dokumentumok), Sheets (Táblázatok) és Slides (Diák) alkalmazások dizájnját. Mindhárom G Suite appra egységesebb és letisztultabb külsőt húztak, új ikonokkal és újragondolt elemekkel. Funkciók terén most nincs semmi újdonság, kizárólag a megjelenésen változtattak.

Forrás: Google

Az új kezelőfelület a cég Material Design („anyagszerű megjelenés) nevű formanyelvét követi,  amit lassan minden szolgáltatásra ráhúznak, legutóbb a Chrome böngésző kapta meg. A stílust 2014-ben jelentette be a Google fejlesztői konferenciáján, az elnevezés is arra utal, hogy a digitális anyagnak “élei és felszíne van” a cég dizájnerének elmondása szerint. Rácsos elrendezés, letisztult formák, reszponzív effektek jellemzik, árnyékokat és megvilágításokat is használnak, hogy érzékeltessék a mélységet.

A friss külsőt már elérhetővé tették a szolgáltatások androidos appjaiban, de a keresőcég felhívta a figyelmet arra, hogy csak fokozatosan válik láthatóvá a felhasználók számára.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik