Tech

Új követelményeket támaszt a Google az androidos mobilokkal szemben

Az XDA Developers szúrta ki azokat a technikai dokumentációkat, melyek szerint a Google a jövőben két új feltételt írt elő az androidos készülékek gyártóinak a Google Mobile Services (GMS) csomag használatához. Ez az a kulcsfontosságú készlet, ami tartalmazza a Google Play Store-t és a többi Google-szolgáltatást.

Azon gyártók, akik a jövőben igényt tartanának a GMS-re, támogatniuk kell a keresőóriás Digital Wellbeing (digitális jólét) csomagját, az USB-C-s aljzattal felszerelt eszközök esetében pedig a nyílt USB Power Delivery szabványt.

Annyira függők lettünk, hogy az már a techóriásokat is megijeszti
A nagy techcégek elindították a digitális jólét mozgalmat, így a felhasználók rádöbbenthetnek arra, mennyi időt töltenek el szolgáltatásaikkal.

A túlzásba vitt mobilozás és a kijelzőidő csökkentésére szánt Digital Wellbeing csomag telepítése sok nehézséget nem okoz a gyártóknak, nagyobb kihívást jelenthet az USB-C PD. A gyorstöltési szabványt a Google Pixel eszközök már a bevezetésük óta használják, ám a többi gyártó inkább saját, zárt gyorstöltési technológiákat épít saját mobiljaiba.

A gyorstöltési technológiákra jellemző, hogy a mobilhoz tartozó gyári töltővel tudják csak garantálni az ígért töltési teljesítményt, a Samsung Fast Charge és a OnePlus Warp Charge sem jön ki jól a külsős töltőkkel, derült ki az AndroidAuthority egyik korábbi méréséből. A keresőóriás célja vélhetően az, hogy egyesítse az androidos ökoszisztémát gyorstöltés terén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik