Élet-Stílus

15 hónap után találták meg a folyóba ejtett iPhone-t, nagyot néztek, amikor megpróbálták bekapcsolni

Erre senki sem számított.

Az amerikai Dél-Karolina államban élő Erica Bennett a családjával kirándult az Edisto-folyón tavaly júniusban, amikor mobilja beleesett a vízbe.

„Épp a cuccainkat pakoltuk, amikor beleesett a vízbe” – mondta el a nő a WCIV televízió híradójának.

Férje megpróbálta kihalászni a vízből a készüléket, de nem találta meg, és végül a telefon nélkül kellett hazamenniük. Bennett nem a telefont sajnálta, hanem annak pótolhatatlan tartalmát. Azon ugyanis rajta volt több üzenet elhunyt édesapjáról, valamint több róla készült fénykép is.

A nő már biztos volt benne, hogy a mobil örökre elveszett, amikor egy youtuber, a nuggetnoggin néven ismert Michael Bennett rábukkant a folyóban. A kincskereséssel foglalkozó búvár nagyjából 3 méter mélyen talált rá az iPhone-ra, ami egy vízálló tokban esett a vízbe.

Bennett (aki csak névrokona a telefon tulajdonosának) hazavitte magával a mobilt, és különösebb remények nélkül rárakta a töltőre, majd amikor megpróbálta bekapcsolni, a telefon a legnagyobb meglepetésére működni kezdett.

Ezután kivette a SIM-kártyát, és egy másik telefonba rakta, majd elkezdte hívni az abban található telefonszámokat, és végül sikerült is elérnie Erica Bennettet. A nő az ABC Newsnak elmondta, sokkolta, amikor megtudta, hogy a telefon még mindig működik, és nagyon boldog volt, hogy az apjával kapcsolatos emlékek nem vesztek el.

A kiemelt képen a telefon megtalálásának pillanata. Fotó: YouTube/ nuggetnoggin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik