Tech

Van, aki még mindig hisz az olcsó iPhone érkezésében

Az Apple 2016. tavaszán dobta piacra az Apple SE névre hallgató készülékét, ami az  iPhone 5S dizánját használva nyújtotta nagyjából ugyanezt a hardvert, amit az akkor csúcsnak számító iPhone 6S-be szerelt a gyártó. Egy évvel később a készülék kapott egy újabb kiadást is, ami az elődnél nagyobb tárhellyel várta a felhasználókat. Az Apple egyes források szerint mintegy 40 millió példányt értékesített a készülékből, és a 2017-es változat megjelenése óta minden évben felröppen a pletyka, hogy

jön az újabb „olcsó iPhone”, az iPhone SE folytatása.

Nincs ez másképp most sem: mindenki szeptember 10-ére koncentrál, amikor az almás cég hivatalosan is lerántja a leplet az iPhone 11-ről, de a Nikkei beszámolója már arról szól, hogy 2020 tavaszán az Apple most már tényleg piacra dobja az új iPhone SE-t, ami egy, a 2018-as iPhone 8-hoz hasonló, 4,7 hüvelykes okostelefon lesz, LCD kijelzővel, de a 2019-es modellek hardverkomponenseivel.

Elemzők szerint az almás cégnek főleg azért lenne szüksége egy olcsóbb, 300-400 dolláros készülékre, mert az olyan kiemelten fontos piacokon, mint Kína és India folyamatosan alulmarad az olyan olcsóbb készülékeket is kínáló gyártókkal szemben, mint a Huawei, a Xiaomi és a Samsung. A cég piaci részesedése ráadásul nemcsak ezekben az országokban romlik, de Európában is, és egy friss jelentés szerint az Apple már világszinten is visszesett a negyedik helyre a legnagyobb gyártók között.

Nyitókép: Sefa Kkaracan/ Anadolu Agency / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik