Tech

A Huawei újabb 90 nap haladékot kaphat Amerikától

Májusban komoly sajtóvisszhangot kapott, mikor az Amerikai Egyesül Államok jelenlegi elnöke, Donald Trump olyan döntést hozott, melynek értelmében az amerikai vállalatok nem adhatnak el szolgáltatásokat és hardvereket a Huaweinek. A szankció vonatkozik a Google-t birtokló Alphabet anyacégre is, ami a korlátozásnak megfelelően úgy döntött, hogy a kínai cég által gyártott mobileszközök a jövőben nem kaphatják meg az Android operációs rendszert.

Mindez része az USA és Kína között jó ideje zajló kereskedelmi háborúnak, ahol a felek különböző eszközökkel igyekeznek jobb pozícióba kerülni, amit jól mutat, hogy alig pár nappal a tiltólista életbe lépését követően az amerikaiak három hónapra felfüggesztették a Huawei elleni intézkedéseket, méghozzá azzal az indokkal, hogy az érintett vállalatok számára egyszerűebb legyen az átmenet. Pár héttel ezelőtt ráadásul már az is szóba került, hogy Trump teljesen feloldja a kínai cég ellen hozott szankciókat, viszont hivatalosan még semmilyen lépés nem történt ez ügyben.

Augusztus 19-én ugyanakkor lejár a korábban említett 90 napos határidő, de a Reuters információi szerint ez semmilyen hatással nem lesz a Huaweire, mert a háttérben az amerikai kormányzat már arra készül, hogy újabb 90 nappal meghosszabbítsa a Huawei elleni intézkedéseket. A hírügynökség értesülései szerint a hétvége folyamán Donald Trump és Hszi Csin-ping kínai elnök telefonon fognak egyeztetni a Huaweit sújtó szankciókkal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik