Tech

Jövő februárban mutatkozhat be a PlayStation 5

Egy, a 4chanen közzétett belső levelezés szerint a Sony jövő februárban, a PlayStation Meeting 2020 keretében kívánja bemutatni a következő generációs konzolját, a jó eséllyel PlayStation 5 néven forgalomba kerülő játékgépet, amiről az elmúlt hónapokban maga a vállalat is megosztott hivatalos információkat. A kiszivárgott dokumentum alapján már az esemény pontos dátuma is megvan, 2020. feburár 12., és a rendezvénnyel kapcsolatban már az olyan mammutkiadók is megkapták a meghívókat, mint az Activision, az Electronic Arts, a Ubisoft és a Square Enix.

Az már régóta sejthető, hogy a PlayStation 5 jövőre fog a boltokba kerülni, és miután a Sony már idén sem vett részt a világ legnagyobb videojátékos rendezvényén, a Los Angelesben tartott E3-on, teljesen logikusnak tűnik, hogy ismét egy saját esemény keretében rántsák le a leplet a következő konzoljukról, ami a 2013-ban piacra dobott, már a 100 milliós eladást is elérő PlayStation 4 utódjának szánnak.

Tényleg brutálisan erős gép lesz a PlayStation 5
Az egyelőre hivatalos névvel még nem rendelkező következő generációs konzol egyik vezető fejlesztője megerősített néhány korábban kiszivárgott részletet.

A PS5-ről pedig már biztosan tudni, hogy egy nyolcmagos, hét nanométeres gyártástechnológiával készült AMD Ryzen Zen 2 processzorral kerül majd forgalomba, amit egy szintén AMD-s Navi grafikus processzor fog kiegészíteni. A hardvermérnök állítása szerint a gép képes lesz a ray tracing technológia kezelésére, és a 8K-s tartalmak megjelenítésére is. A hagyományos HDD helyére jóval gyorsabb töltést biztosító SSD fog kerülni, és a PS5 képes lesz 4K-s képet biztosítani, méghozzá 120 Hz-es képfrissítés mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik