Tech

A Microsoft döntött a Paint jövőjéről

Két éve reppent fel a rémhír, hogy a Windows 10 akkor esedékes őszi nagy frissítésének már nem lesz része a Paint, majd nem sokkal később a Microsoft közölte a kétségbeesett felhasználókkal, hogy a Paint marad, és a jövőben ingyen letölthető lesz a Windows Store-ból. A program kivégzése nem lett volna meglepő annak fényében, hogy két éve a Windows 10 Alkotói Kiadással megérkezett a jóval fejlettebb Paint3D nevű utód, ami már 3D-s modellek készítésére is alkalmas.

Az ősz közeledtével ismét a küszöbön áll egy újabb Windows 10 kiadás, aminek kapcsán egyre szorgalmasabbak a szivárogtatók is. Az ikonikus rajzolóprogram jövője ismét aktuális kérdéssé vált, de mint a TechRadar írja, nem kell félni:

a Paint a Windows 10 része marad választható opcióként, ami azt jelenti, hogy a telepítés során a felhasználó dönthet arról, hogy kéri-e a szoftvert.

Igaz, ez mindenképp visszalépés ahhoz képest, hogy az alkalmazást a kezdetektől fogva előre telepítetten, alapvető eszközként lehetett elérni az operációs rendszerben, de legalább nem kell teljesen lemondani róla.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik