Tech

Így játszotta ki anyját a tini, miután eltiltották a mobiljától

Egy élelmes tinédzser az okos otthoni eszközök nyújtotta előnyöket hívta segítségül, miután édesanyja elkobozta tőle mobiltelefonját. A 15 éves Dorothy hatalmas rajongója az énekesnő Ariana Grandének, és több ezer követője van a Twitteren, akiket semmiképp nem akart magára hagyni. Többek közt Nintendo konzoljait, a nagybátyja iPadjét, és a család LG okoshűtőjét hívta segítségül ahhoz, hogy az internet népéhez szólhasson.

Dorothy elmondása szerint azzal érdemelte ki a drasztikus kütyümegvonást, hogy egyik nap főzés közben figyelmetlen volt és majdnem felgyújtotta a konyhát, ezért az édesanyja minden elektronikus eszközét elvette annak érdekében, hogy nagyobb odafigyelésre tanítsa.

A lány ezután teljesen kétségbeesett, hogy nem tud majd foglalkozni a rajongói Twitter-oldalával, ezért gyorsan értesítette követőit arról, hogy eltiltották a mobiljától. Ezután egy újabb tweet jelent meg a neve alatt, de ezt már látszólag az édesanyja tette közzé. „Láttam, hogy Dorothy a Nintendóján használja a Twittert. Ez a fiók hamarosan törölve lesz” – szólt a bejegyzés.

Ezután Dorothy üzent egy Nintendo Wii-n keresztül, miszerint már a Nintendo DS-t is elvették tőle, így nincs más választása, mint ezt az eszközt bevetni. Később már arról írt, hogy megtalálta a DS-t, este pedig egy barátjánál lesz, így aktív tud lenni a neten.

Következő fordulatként miután az édesanya már minden Nintendót elvett tőle, Dorothy az LG Smart okoshűtőről jelentkezett be a közösségi oldalra. „A hűtőmhöz beszélek, mi a fene” – írta.

Az LG még nem kommentálta a hírt, de a gyártó weboldala szerint a modell valóban lehetővé teszi a Twitter használatát, és a közzétett tweetnél is látható, hogy ilyen eszközről írták.

Miután a kütyükálvária híre elterjedt a neten, Dorothy tweetjei több mint 12 ezer továbbosztást kaptak, és maga a Twitter is felfigyelt a kislányra, ezért elindították a #freedorothy (szabadítsátok fel Dorothy-t) hashtaget, amit az LG is továbbosztott.

Dorothy-t a The Guardian újságírója is megkereste, de a kislány egyelőre még nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy anyukája mikor szünteti meg a techbojkottot. „Lehet, hogy csak késve tudok válaszolni, mert nehéz olyan eszközt találnom, amin twitterezhetek” – írta a portálnak. Mi azonban ezek után cseppet sem féltjük.

(Kiemelt kép: iStock)

Megnéztük a luxusházat, amelyben minden okos és nagyon dizájnos
A madridi LG Innofesten egy helyen láthattuk a cég összes olyan kütyüjét, amelyik fontos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik