Tech

Hasznos újításokat kapott a Google Térkép

Utazóknak kedvez a Google Térkép újítása: mostantól nem kell kilépni az appból ahhoz, hogy behúzhassuk a szállásfoglalásokat a térképre, és kezelhetjük a repülőjegyeket is az appon belül. Egy friss újítással pedig egyszerűen összegyűjthetjük egy területen belül, hogy milyen helyeken jártunk már (például éttermeket vagy szórakozóhelyeket), ezt exportálhatjuk, majd elküldhetjük a barátainknak. Ezzel sokkal könnyebb lesz tanácsokat adni az ismerősöknek azokról a helyekről, ahol jártunk már, és amit jó szívvel ajánlanánk.

Az új funkciók offline módban is elérhetők, ezért akkor is hasznosak, ha valaki olyan helyre utazik, ahol nincs különösebben erős térerő. Az újítások azután érkeztek, hogy a Google lelőtte a Trips nevű appját, ami az utazások szervezéséhez volt hasznos. A Trips funkcióit, úgy tűnik, egyre jobban beépíti a Térképbe is.

Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto

A Google Térkép új Élőkép funkciójának köszönhetően mostantól a kiterjesztett valóság segítségével könnyebben felismerhetjük, merre induljunk: valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat.

Az Élő kép nemcsak nagyvárosokban lesz elérhető, de minden olyan helyen is, ahol az Utcakép, azaz a Street View szolgáltatás működik.

A funkció használata rendkívül egyszerű: a Google Térkép alkalmazást megnyitva a felhasználó beírja úticélját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az „Élő kép” gombra koppint, majd a telefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja. Amint a Google Térkép beazonosítja a felhasználó pozícióját, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni. Amennyiben a felhasználó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az „Élő kép” gombra kattintani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik