Tech

Ne dőljön be a 85 ezer forintos Penny Market kuponoknak!

Ahogy megírtuk délelőtt, szélhámosok hamis SPAR-utalványokkal próbálják becsapni a magyar netezőket. A Spar Magyarország Kft. feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen, illetve megosztották a hamis kupon képét is.

Úgy tűnik, hogy egy másik üzletlánc, a Penny Market nevével is visszaélnek a csalók, ugyanígy kuponokat kínálva próbálnak adatokat lopni.

A cég hivatalos Facebook-oldalán intette óva vásárlóit: „Tájékoztatunk titeket, hogy a Penny Market Kft. nem szervezett 85.000 Ft-os kuponnal kapcsolatos internetes nyereményjátékot, a honlap (http://www.pennymarket-hu.com/…) nem társaságunkhoz tartozik, véleményünk szerint adathalász oldalként működik és ott társaságunk logóját jogosulatlanul használják. Mindezek miatt a „játék” során keletkezett utalvány beváltására Társaságunknál nincs mód. A játékkal kapcsolatban felmerült károkért Társaságunk felelősséget nem vállal. Fentiek alapján kérjük, hogy ezt az oldalt semmiképpen se használjátok! Ha a Penny Market Kft. által szervezett nyereményjátékon szeretnétek részt venni, akkor a https://www.penny.hu/ oldalon adunk hiteles tájékoztatást társaságunk nyereményjátékairól!” – írja az üzletlánc.

Az ilyen jellegű ajándékokkal, nyereményjátékokkal mindig óvatosnak kell lenni a neten. Ugyanezen a héten a UPC, a Digi, a Telekom előfizetői is jelezték, hogy böngészőjük hamis, adathalász weboldalra irányította át őket, ahol a kiberbűnözők nyereményjátékkal  próbáltak kicsalni tőlük bankkártyaadatokat.

Hamis SPAR-kuponokkal verik át a netezőket
Vigyázzon, valójában a bankkártyaadataira pályáznak!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik