Tech

Elképesztő újítással jöhetnek a jövő iPhone-jai

Az Ice Universe nevű szivárogtató Twitteren tette közzé, hogy az Apple radikális újítást tervez behozni a 2020-ban megjelenő iPhone-szériába kijelzők terén. Az iPad Pro eszközök LCD-paneljénél alkalmazott 120Hz-es ProMotion technológiát a jövőbeli OLED-es iPhone-ok is megkaphatják.

A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy az iPhone XS-nél megszokott 60Hz-hez képest megduplázódna a kijelzők képfrissítési rátája, aminek köszönhetően sokkal dinamikusabban és folyékonyabban jelenhetnek meg a mozgásban lévő tartalmak. A 120Hz eddig főként a kifejezetten játékok futtatására tervezett gamer okostelefonra jellemző, így a Razer Phone-ra, vagy a Razer Phone 2-re.

A szivárogtató posztja szerint a cupertinói cég ezzel kapcsolatban már tárgyal a Samsunggal, illetve az LG-vel, ami már magában beszédes, lévén a világ két legnagyobb OLED-panel beszállítójáról van szó. A képfrissítés minden bizonnyal statikus képek megjelenítésekor 60Hz-en maradna az aksi kímélésének érdekében.

A konkrétumokat csak jóval odébb fogjuk megtudni, hiszen a felturbózott kijelzővel ellátott modell bemutatója előtt még az idei ősszel érkező iPhone 11 is vissza van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik