Tech

Már a Huawei is árul 5G-s okostelefont

Ugyan a következő generációs 5G mobilhálózatok kiépítése még szinte mindenhol gyerekcipőben jár, és az elterjedésük 2020-nál előbb nem nagyon várható, ez nem gátolja meg a különböző mobilgyártókat abban, hogy sorra dobják piacra az 5G képes készülékeiket. A Sasmungnak és az LG-nek például pár hónapja már van kereskedelmi forgalomban kapható ilyen modellje, és most a Huawei is beállta a sorba, hiszen egyes országokban előrendelhetővé vált a Huawei Mate 20 X 5G.

Fotó: Huawei

Ha a készülék neve ismerősen cseng, az nem a véletlen műve, hiszen a tavaly októberben bemutatott Mate 20 termékcsalád azon – felturbózott – tagjáról van szó, ami Európában egyáltalán nem, vagy csak minimális számban tette tiszteletét. A mostani változat külsőre teljesen megegyezik a Mate 20 X-szel, hardveres fronton viszont egy jóval erősebb készülékről van szó, hiszen az 5G-s modellben nemcsak az új mobilhálózatok használatára alkalmas Balong 5000-es chip kapott helyet, de 6 GB helyett már 8 GB RAM található benne, a háttértár 128 GB-ról 256 GB-ra nőtt, és az aksi is megcombosodott, hiszen egy 5000 mAh-s telep gondoskodik arról, hogy az extra chip miatt ne merüljön le gyorsabban a telefon.

Az okostelefon első körben Olaszországban, Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban lesz kapható, ezen országokban már meg is rendelhető, a vásárlók pedig július végéig kézhez is kapják a készüléket. Arról ugyanakkor még nincs hivatalos információ, hogy máshol tervezi-e a készülék megjelenését a Huawei, így egyelőre azt sem tudni, hogy Magyarországon elérhető lesz-e az 5G-s mobil.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik