Tech

A téridő-kontinuumot se kell felborítani ahhoz, hogy eltűnjenek a tesók a fotóról

Sok olyan gyönyörű hely van a világon, amik egyszerűen fotóért kiáltanak. A tökéletes kompozíció elkészítését sok esetben azonban a felvételbe beálló, felesleges emberek hátráltatják, főleg ha egy turisták által kedvelt helyszínről van szó. A Do Something Good fejlesztőcsapat Bye Bye Camera nevű appja pont erre a problémára kínál megoldást: egyszerűen eltávolítja a képekről az embereket.

A mesterséges intelligenciával megtámogatott alkalmazás a háttér hiányzó részleteit maga tölti ki, a környezeti jellemzők alapján kitalálva, hogy mi lehet az eredeti beállítás. A felhasználói visszajelzések szerint sokszor elég furcsa kompozíciók születnek, de alapvetően teszi a dolgát az app.

Az eredeti és a letisztított változat. Forrás: Do Something Good

Egészen elképesztő, hogy mára hová jutott a technológia, és ehhez még csak nem is kell visszautazni az időben és összekuszálni a téridő-kontinuumot, mint ahogy a Vissza a jövőbe filmtrilógia első részében Marty McFly tette, akinek ahogy rosszabbodtak esélyei a megszületésre, úgy párologtak el testvérei is az általa őrzött fényképről.

A kizárólag iOS-re elérhető alkalmazás sajnos nem ingyenes, 3 dollárt kell érte fizetni, de akinek megéri a móka, itt vásárolhatja meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik