Kiderült, mi fut a Huawei hajtogatható mobilján

A cég árulta el az infót.
Kapcsolódó cikkek

Idén már két meghatározó hajtogatható okostelefont is bemutattak, a Samsung Galaxy Foldot és a Huawei Mate X-et, de még egyik se került a boltok polcaira. Előbbi megjelenését azért csúsztatták el, mert a teszterek visszajelzései szerint a hajlítható panellel súlyos problémák akadtak, utóbbi modell eltolását pedig arra fogta a Huawei, hogy ők nem akarnak úgy befürödni, mint a Samsung.

A Mate X-szel kapcsolatban ráadásul még aggasztóbb kérdés is felmerült, mégpedig az, hogy Androidot fog-e futtatni azután, hogy az Egyesült Államok tiltólistára tette a céget, majd a Google megvonta az operációs rendszer licenceit a kínai cégtől. Azt már egy ideje tudni, hogy a Huawei régóta dolgozik saját mobilszoftveren, ami nyár végén-ősz elején jelenhet meg.

Kipróbáltuk a Huawei méregdrága hajlítható kijelzős mobilját
A technológia működik, egész lenyűgöző, ugyanakkor az még nem nagyon látszik, hogy pontosan mire is lesz jó.

A Huawei szóvivője a TechRadar számára megerősítette, hogy a Mate X még a Google-féle teljes értékű Androidot fogja futtatni. Kitértek arra is, hogy a modell megjelenését nem az amerikaiak korlátozásai miatt csúsztatják el, hanem mert lassan terjed az 5G. A hajtogathatós mobilt legkorább szeptemberben dobják piacra, és az Android jelenlegi verzióját futtatja majd, mivel még a tiltás előtt lett bejelentve. A modell minden olyan országban megjelenik, ahol van kiépített 5G-hálózat.

A szóvivő elmondása szerint a Huawei számos tesztet végez annak érdekében, hogy ne merülhessenek fel olyan kijelzőkkel kapcsolatos problémák, amik a Galaxy Fold esetében.

Nemrég arról is lehetett hallani hivatalos információkat, hogy mely Huawei mobilokra érkezik meg a legújabb, ősszel megjelenő Android Q. A P30-széria tagjaira már biztosan, így a Huawei P30, a Huawei P30 Pro, és Huawei P30 készülékekre, de még ezen felül több modellel kapcsolatban is jóváhagyást kért a cég, a listát itt olvashatja.

(Kiemelt kép: Birkás Péter / 24.hu)

Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?
Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai.