Tech esport

Fáj nézni, hogy mit műveltek a Bosszúállókkal

A Bosszúállók-filmek az utóbbi években letarolták a mozikat, dollármilliárdokat termeltek, azokat is Marvel rajongóvá tették, akik sosem olvastak képregényeket, és ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy miért nem készült még videojáték a szuperhőscsapat főszereplésével. Akadtak ugyan olyan programok, amikben felbukkantak a karakterek, de igazi AAA-kategóriás Bosszúállók nem készült mostanában.

Ezen változtat a Square Enix kiadó gondozásában, és a Crystal Dynamics, illetve az Eidos Montreal fejlesztésében készülő Marvel’s Avengers, ami 2020. május 15-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Stadiára. Az idei E3 keretében egy előzetest is kaptunk a játékhoz, amit végignézve tátva maradt a szánk, csak éppen nem jó értelemben. Egy még el nem készült programot megítélni a grafika alapján persze nem túl szerencsés dolog, de a Marvel’s Avengers még ennek tudatában is fajóan bénának tűnik, mintha nem is egy 60 dolláros címről, hanem egy mobiljátékról lenne szó.

A grafika az előző konzolgenerációt (PlayStation 3, Xbox 360) idézi, a robbanások és az effektek nevetségesen kidolgozatlanok, a vízbe zuhanó Helikarrier egyenesen katasztrófa, a karakterek pedig nagyon gyenge másolatai a filmekből ismert sztároknak. Utóbbira persze van magyarázat, hiszen a játéknak semmi köze a Marvel filmes univerzumához, de így is ciki, hogy minden szereplő úgy néz ki,

mintha a hollywoodi színészek dublőreiről formázták volna őket.

A játékmenetről a videóból ugyan sok nem derült ki, de a fejlesztők ígérete szerint egy külső nézetes akciójátékot kapunk, ahol egy hőst irányítva kell majd helyt állnunk a pályákon, és lehetőség lesz arra is, hogy online kooperatív módban, a barátainkkal közösen, négy szuperhőst irányítva állítsuk vissza a Bosszúállók megtépázott hírnevét az előzetesben is látható balul elsülő csetepatét követően.

Kezdetben Vasember, Thor, Hulk és Fekete Özvegy lesz játszható karakter, de a megjelenést követően új szereplők (pl. Hangya) is felbukkannak majd, sőt új területek is küldetések is érkeznek majd az alapjáték mellé, ráadásul teljesen ingyen. Mindez alapvetően jól hangzik, és innentől már csak abban bízunk, hogy egy év múlva ilyenkor a most kiadott rettentően béna előzetes csak rossz emlék lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik