Tech esport

Bekiabált Keanu Reevesnek, megajándékozták érte

Los Angelesben a héten veszi kezdetét az E3 expó, a világ legnagyobb videojátékos seregszemléje, de a legnagyobb érdekelt cégek már a rendezvény kezdete előtt felfedték a kártyáikat: a Google például részletesen is bemutatta a streamelős Stadia szolgáltatását, bejelentették az új Doom megjelenési dátumát, és végre a Microsoft is elárult néhány részletet a jövő év végén érkező új Xbox konzolról.

A játékiparból is jelentős szeletet kihasító redmondi cég sajtóeseményén ugyanakkor nem Project Scarlett aratta a legnagyobb sikert, hanem Keanu Reeves, aki nemcsak bejelentette a sokak által várt Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát, de többek között az is kiderült, hogy a népszerű színész szerepelni fog a játékban. A színpadon állva Reeves lélegzetelállítónak nevezte a lengyel CD Projekt Red munkáját, mire a közönség soraiból valaki jó hangosan bekiabálta a John Wick sztárjának, hogy:

Te vagy lélegzetelállító!

A bókot a színész is meghallotta, és azonnal reagált az elhangzottakra: először a srácot nevezte lélegzetelállítónak, majd az egész közönséget, amire a teljes terem tapsban és ovációban tört ki. A bekiabáló srác Peter Sark volt, egy youtuber Los Angelesből, aki meg is örökítette a pillanatot, és feltöltötte a Twitterre. A sztori ezzel ráadásul még nem ért véget, hiszen a rengeteg embert megmosolyogtató közjáték természetesen nem kerülte el a Cyberpunk 2077 fejlesztőinek figyelmét sem, akik a program gyűjtői kiadásával ajándékozzák meg a rajongót a megjelenésekor.

Ennek pontos időpontja 2020. április 16., a Cyberpunk 2077-ről pedig röviden annyit érdemes tudni, hogy egy klasszikus cyberpunk stílusú, belső nézetes szerepjáték lesz, aminek egy jövőbeni gigaváros, Night City ad otthont, olyan emberekkel egyetemben, akik implantátumokkal élnek, és ránk váró történetnek természetesen részesei lesznek az utcai bandák és a világot uraló hatalmas nagyvállalatok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik