Tech

Megint vacakol a Facebook, nem az ön gépében van a hiba

A héten egyszer már beszámoltunk arról, hogy meglehetősen furcsa dolgokat produkál a Facebook, és nagyon úgy tűnik, hogy újabb problémával állunk szemben, ugyanis jelenleg szinte semmilyen friss cikket nem lehet rendesen megosztani a legnagyobb közösségi oldalon. A Facebook rendszere nem „húzza be” az elmúlt fél órában megjelent hírek képeit és címeit, ami főleg azoknak kellemetlen, akik valamilyen oldalt üzemeltetnek. A hiba nem a felhasználóknál van, a közösségi oldal rendszere bolondult meg. Ismét.

Furcsa dolgokat produkál a Facebook
Ne lepődjön meg, ha olyan ismerőstől lát posztot, akivel évek óta nem beszélt.

Kedden sokaknál egyik percről a másikra eltűntek az oldalak bejegyzései, és évek óta nem látott ismerősök posztjait dobta fel az algoritmus. Volt, akinek a közösségi oldal azt jelezte: egy barátja sincsen, de csetelni mégis lehetett velük. Mások nem tudták megnézni az ismerőslistát, vagy a fényképeiket, többeknél pedig egyáltalán nem töltött be a hírfolyam, ami látszólag lefagyott.

A Facebook pont a múlt héten változtatott a hírfolyam algoritmusán annak érdekében, hogy a felhasználók több releváns posztot lássanak az általuk lájkolt oldalaktól és csoportoktól. Ennek lehetett köze a keddi furcsaságokhoz, de mindez nem magyarázza, most miért nem lehet az oldalon linkeket megosztani, és miért nem működik a linkek helyes megjelenítését segítő debugger. A probléma ráadásul nem csak Magyarországot érinti, a Downdetectoron jelenleg a világ többi tájáról jelentik ugyanazt a hibát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik