Tech

Nem kell aggódniuk a magyar Huawei-felhasználóknak

A Huawei ellen elrendelt amerikai szankciók mellett is használható minden meglévő funkciója a cég forgalomban lévő okostelefonjainak, nyugtatta a magyar felhasználókat a Huawei Technologies Hungary Kft. szerdán.

A cég legújabb 5G mobiltávközlési berendezéseinek budapesti bemutatóján Nagy Ivett, a magyar Huawei végfelhasználói üzletágának marketingvezetője megerősítette: a felhasználóknál lévő készülékek, illetve minden, már forgalomban lévő készülék, és nemcsak a jelenleg magyarországi raktárkészleten lévők, hanem mindegyik, amelyik kereskedelmi forgalomban van, változatlanul megkapják a programfrissítéseket és a készülékek ezután is zavartalanul fognak működni – írja az MTI.

Hozzátette, hogy mindez érvényes a napokban Magyarországon bemutatott legújabb okostelefon-modellre is. 

Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Android operációs rendszer verzióváltásainak későbbi mikéntjéről még nincs információ, ahogy az Európában jövőben elérhető új modellek választékáról sem. Viszont arra utaló jelek sincsenek, hogy egyes modellek ne jelennének majd meg az európai piacon.

Gecse Mariann, a Huawei Technologies Hungary Kft. kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója elmondta, hogy a végfelhasználói készülékeknél az amerikai alkatrészarány valamivel 30 százalék alatt van, a kínai alkatrészarány pedig 22 százalék, míg a többi tajvani, európai és egyéb forrásból adódik össze.

Kánya Dávid, a Huawei mobilhálózati szakértője hozzátette, hogy a hálózati berendezéseknél az alkatrészarány már a kínai beszállítók javára billen, a Huawei így nincs annyira kiszolgáltatva a beszállítóknak, vagyis a hálózati berendezéseik szinte ugyanúgy elérhetőek a szolgáltatók számára, ahogy eddig.

Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?
Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik