Tech

Verset ír a szelfinkre a Google új eszköze

Korábban már többször is írtunk a Google Arts&Culture nevű projektjéről és mobilappjáról, legutóbb annak kapcsán, hogy a szolgáltatás segítségével megtalálhatjuk a festmény-hasonmásunkat. A keresőcég most a POEMPORTRAITS nevű projektbe szállt be, ami Es Devlin angol designer, valamint Ross Goodwinn és Kyle McDonald kreatív szakértők közös alkotása. Ahogy az online elérhető eszköz neve is jelzi, segítségével bárki megalkothatja saját, angol nyelvű versportréját.

Asztali és mobileszközökön is böngészőből érhető el ezen a linken.

A POEMPORTRAIT játékos formában segíti a mesterséges intelligenciával való ismerkedést: a felhasználónak egy angol szót kell megadnia (mi például beírtuk, hogy „metal”), amit azonnal egy egyedi kétsoros versbe foglal egy algoritmus, ami a 19. századi angol nyelvű költészet több mint 20 millió szava alapján szerzett ismereteket versírásból. Ezt követően már csak egy szelfit kell készíteni, amire a vers világító sorok formájában kerül fel, és ezzel kész is a versportré. A felhasználó által megadott szó és az az alapján íródott kétsoros költemény egyben egy folyamatosan bővülő közös mű részét is képezi.

A Google Arts & Culture Lab évek óta támogat és működik együtt művészekkel és kreatív szakértőkkel, hogy kibővítsék a művészek eszköztárát és inspirálják a kreatív közösséget arra, ragadják meg a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségeket, aminek egyben a kultúra iránt érdeklődő nagyközönség is részese lehet.

A “metal” szóra ezt a verset kaptuk – Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik