Tech

A Huawei sem tud ellenállni a legfurább mobilos trendnek

Tavaly a kínai Vivo mutatott be először olyan mobilt (Nex), ahol az előlapi kamera nem a képernyő tetejére került, hanem a készülék tetejéből emelkedett ki. A meglehetősen formabontó megoldás már akkor is elég furcsának tűnt, viszont felkeltette az egyre kevesebb ötlettel rendelkező többi gyártó figyelmét, és mostanra sorra jelennek meg az olyan okostelefonok, amik ilyen megoldással élnek. Az Oppo több készülékét is így alkotta meg, a legújabb már cápauszonyt kapott, de az Energizernek is van hasonló megoldása, a Samsung az egész koncepciót dolgozta tovább, most pedig a Huawei áll elő olyan modellel,

aminél a szelfikamera a keretből emelkedik ki.

Legalábbis ezt állítja a rendszeresen megbízható információkat közlő Evan Blass, aki a Twitteren tett közzé egy képet az egyelőre hivatalos megjelenési dátum nélküli Huawei P Smart Z mobilról, ami jó eséllyel a középkategóriás okostelefonok táborát fogja bővíteni.

Huawei P Smart Z. Fotó: Evan Blass / Twitter

Ugyanakkor nem Blass az egyetlen, aki információkkal rendelkezik a még be sem jelentett telefonról. A GSMArena például tudni véli, hogy a készülék 6,59 hüvelykes (2340×1080 pixel) kijelzővel kerül forgalomba, a burkolat alatt pedig egy Kirin 710-es processzor, 4 GB RAM és 64 GB tárhely kap majd helyet, méghozzá egy 4000 mAh-s akkumulátor kíséretében.

A fura szelfikamera (16 megapixel és f/2.0) mellé a hátlapra két egység került: egy 16 megapixeles (f/1.8) és egy 2 megapixeles (f/2.4) szenzor. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapi kamerák alatt kap helyet, és középkategóriás készülékről lévén szó, az ár sem olyan vészes: a kiszivárgott információk szerint 210 eurót kérnek majd érte, ami adók nélkül nagyjából 70 000 forintot jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik