Tech

Brutális a világ legerősebb mobilaksiját rejtő telefon

Barcelonában hétfőn vette kezdetét az idei Mobil Világkongresszus (MWC), ahol a legismertebb telefongyártók (Samsung, Huawei, LG, Sony stb.) mellett olyan cégek is bemutatják a legújabb portékáikat, akikről elsőre nem is gondolnánk, hogy benne vannak a mobilbizniszben.

Közéjük tartozik az amerikai Energizer is, akiknek a standján több készülék is várja az érdeklődőket, de a legnagyobb figyelmet keltő telefon a brutális, Energizer Power Max P18K Pop, ami egyrészt a külsejével, másrészt a benne rejlő akkumulátor erejével ejti ámulatba az embereket.

Elképesztő méretek – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

A különleges telefonban egy 18 000 mAh-es aksi található, ami a világ legerősebb mobilba szerelt telepe, egy csúcstelefon aksijánál négyszer nagyobb teljesítménnyel. 50 napig kibírja készlenléti állapotban, 90 órát lehet vele egyhuzamban telefonálni, és minimum két napig kell rajta folyamatosan videókat lejátszani, hogy teljesen lemerüljön – magyarul átlagos felhasználás mellett

az akkumulátor simán kitart egy egész héten át.

A hatalmas aksinak viszont kell a hely, ennek megfelelően a készülék drabális: 18 mm vastag, 153 mm magas, 74,8 mm széles és a súlya is jelentős (erről még nincs pontos adat, lemérni pedig nem tudtuk), szóval ezt a mobilt biztos, hogy senki nem fogja a zsebében tartani. A méret egyébként akkor a legfeltűnőbb, mikor egy hagyományos okostelefonhoz viszonyítjuk: a Samsung Galaxy S10 mellett például úgy fest, mintha húsz évvel ezelőttről keveredett volna ide.

A Samsung legújabb telefonja eltörpül mellette – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

A brutális aksi mellé ugyanakkor egészen normális hardver dukál: 6.2 hüvelykes, 1080 x 2280 pixel felbontásra képes IPS kijelző, 6 GB RAM és 128 GB háttértár kíséretében, amit egy Helio P70 processzor egészít ki – ezen chipnek a teljesítménye a Qualcomm Snapdragon 600-as szériájával egyenértékű, szóval arra tökéletesen elegendő, hogy zökkenőmentesen futassa az Androd 9 Pie operációs rendszert, amit az Energizer szerencsére nem pakolt tele semmilyen felesleges szeméttel.

Kamerák frontján összesen öt egységről számolhatunk be: három van a hátlapon (12 MP, 5 MP, 2 MP), a másik kettő (16 MP, 2 MP) viszont nem az előlapon kapott helyet, hanem a készülék vaskos tetejéből bukkannak elő, ha szelfizni szeretnénk a telefonunkkal.

Galéria
Fotó: Birkás Péter / 24.hu

Az aksiról továbbá azt érdemes még tudni, hogy UBS Type-C csatlakozón keresztül tölthető, természetesen power bankként is funkcionál, és az Energizer állítása szerint a 18 wattos gyorstöltésnek köszönhetően a telep akár két óra alatt maximumra állítható vissza.

Az Energizer Power Max P18K Pop megjelenése a nyár végén várható, az ára pedig 600 euró környékén fog alakulni, ami közel 200 000 forintot jelent, méghozzá mindenféle adók nélkül, szóval ha valaki egy ilyen brutális aksival szerelt mobilt szeretne magának, annak bizony mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik