Tech

Itt a Huawei Y5, a kínai gyártó újabb olcsó és belépő szintű telefonja

A Huawei Y5 sokaknak ismerős lehet, hiszen a kínai gyártó ezen a néven már tavaly is kiadott egy készüléket, a most bemutatott belépő szintű okostelefon pedig ennek az utódja, csak ez már a 2019-es változat. Az új modell 12 nanométeres gyártástechnológiával készült, négymagos, 2 GHz-es Helio A22 processzorral kerül forgalomba, amit 2 GB RAM és 16 vagy 32 GB tárhely egészít ki.

Nem túl erős készülék, cserébe viszont elegáns. Fotó: Huawei

A kijelző 5,71 hüvelyk, 1520 x 720 pixel felbontással, és a képernyőt a legújabb trendeknek megfelelően csak egy csepp alakú szenzorsziget töri meg, amiben egy meglehetősen szerény, mindössze 5 megapixeles kamera várja, hogy a felhasználók szelfiket készítsenek vele. A hátlapon ugyanakkor egy 13 megapixeles egységet találunk, f/1,8 rekeszértékkel, az akkumulátor teljesítménye pedig 3020 mAh, így

a telefon tuti kibír két napot is töltés nélkül.

A készülék mérete 147,13 x 70,78 x 8,45 mm, és kifejezetten üdvözlendő, hogy elérhető lesz bőrhatású kialakítással is, ami egészen elegáns megjelenést kölcsönöz a hardver szempontjából egyébként nem túl combos mobilnak. Pontos megjelenési dátumot és hivatalos árat ugyan még nem közölt a gyártó, de abban biztosak vagyunk, hogy ez az okostelefon a kifejezetten olcsó modellek sorát fogja bővíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik