Tech

Kell egy kis idő felfogni, hogy ez itt egy számítógép, és nem olasz kaja

Tavaly a tajvani Computex alkalmából már szenteltünk egy kisebb összeállítást az egészen extrém számítógépházaknak, azonban még ezen különleges megoldások ismeretében is merő csodálattal tekintünk arra a remekműre, amit a Laplanet Arts YouTube-csatorna üzemeltetője hozott össze. Ami elsőre egy hatalmas adag lasagne-nak tűnik, az valójában egy számítógép, ami ráadásul működik is.

Az egészen megdöbbentő alkotást bemutató videó leírása szerint az olasz kajának álcázott PC ötlete a gépet megépítő videós feleségétől származik, aki azon poénkodott, hogy milyen lenne egy tésztából épült PC. Hősünknek nem is kellett más, nekiállt az ötlet megvalósításának, amit annak rendje és módja szerint szépen dokumentált, így mi is részesei lehetünk a nem mindennapi számítógép megszületésének.

Ami csodálatos, hogy a gép háza valóban lasagne-tésztából készült, a hardveres alapokat pedig egy Asus Transformer táblagép biztosítja. Paradicsomszósz, marhahús és egyéb hozzávalók ugyanakkor nem képezik a burkolat részét, ezeket ragasztó helyettesíti, ami az élethűség kedvéért külön színezést kapott. És még ezek után merje valaki azt mondani, hogy kihalt a kreativitás az emberiségből…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik