Tech esport

Új Xbox-konzolt dob piacra a Microsoft

Már tavaly óta hallani lehetett a pletykákat arról, hogy a Microsoft egy olcsósított változatot is kiad Xbox One nevű konzoljából. A cég most végre leleplezte a várva várt gépet Xbox Inside nevű eseményén, az Xbox One S All-Digital Editiont, ami az Xbox One S és az Xbox One X mellett a harmadik gép a termékcsaládban.

Forrás: Microsoft

Mint ahogy neve is jelzi, az Xbox One S All-Digital Edition egy optikai meghajtó nélküli darab, kizárólag digitálisan lehet beszerezni a programokat. A termékcsalád 2001-es piacra kerülése óta ez az első olyan gép, ami nem vesz be lemezt. A kezdőcsomag megvásárlásával három program, a Minecraft, a Forza Horizon, és a Sea of Thieves letöltésének lehetőségét is megkapják a játékosok. A gép egyébként minden más téren egy sima egyterás Xbox One S-nek felel meg, csak a meghajtó hiányzik belőle.

A Microsoft ezzel együtt azt is bejelentette, hogy az Xbox Live Gold és Xbox Game Pass szolgáltatásokat összevonja, és mostantól a havi 15 dolláros Xbox Game Pass Ultimate-re lehet majd előfizetni.

Az Xbox One S All-Digital Edition előrendelése már elindult, a boltokba május hetedikén kerülhet, ajánlott fogyasztói ára külföldön 250 dollár (kb. nettó 70 ezer forint), a magyar forgalmazásról egyelőre nincs információink. Ez a 250 dollár 50 dollárral kevesebb, mint a sima Xbox One S ára, és a cég mindig is tartani fogja ezt a különbséget, tehát ez azt jelenti, hogyha a sima modell ára csökken, akkor a lemezmeghajtó nélküli modellé is igazodik a változáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik