Tech

Lopta az Instagramját Meghan Markle és Harry herceg

Meghan Markle és Harry herceg, vagyis Sussex hercegnője és hercege a napokban közös Instagram-fiókkal csatlakozott a közösségi oldalhoz, aminek nem mindenki örül felhőtlenül. Többek között az a férfi sem, aki eddig a @sussexroyal felhasználónevet birtokolta, neki ugyanis fel kellett adnia a fiókját, hogy a hercegi pár használhassa a hivatalos titulusát.

Kevin Keiley nagyjából három éve vezette a @sussexroyal fiókot, és azért ez volt a neve, mert Nyugat-Sussexben él, és a kedvenc csapata a Reading FC, amelynek Royals, azaz a királyiak a beceneve.

Keiley-nek egyébként nem is szóltak, hogy elveszik tőle a felhasználónevet, egész egyszerűen megváltoztatták a fiókja elérhetőségét, ami most már a @_sussexroyal_ név alatt fut. A változtatásokat az Instagram végezte, méghozzá a hivatalos álláspont szerint azért, mert túl régóta volt inaktív, a felhasználói feltételek szerint egyébként ezzel az indokkal ezt meg is teheti. Mégis, Keiley azt mondja, hogy ugyan nem posztolt gyakran a felületre, rendszeresen belépett, és mások fotóit lájkolta is.

A férfinek senki nem szólt, hogy átveszik a felhasználónevét, a barátai szóltak neki, hogy mi történt. Harry herceg és Meghan profilja egyébként rekordot döntött,

mint az egymillió követőt legrövidebb idő alatt megszerző felhasználói fiók.

Keiley-nek egyébként Twitteren is ugyanez a felhasználóneve, azt egyelőre nem vették el tőle. A követőszáma azonban azonnal megnőtt, és zaklatni is kezdték, többek között meztelen fotókkal, ami már kezd idegesítő lenni számára. „Én nem akartam ezt. Már évek óta megvan a profilom” – nyilatkozta a BBC-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik