Szórakozás

Harry herceg tiltaná a Fortnite-ot, úgyhogy most a fél internet mérges rá

Harry herceg fiatalok mentális egészségét segítő szervezetekkel találkozott a londoni YMCA-ben, ahol ennek keretei közt beszédet is mondott, számolt be róla a Cosmopolitan. Kikelt a közösségi média használat ellen, mint minden rendes zsémbessé váló öregember, mondván, hogy veszélyes a fiatalokra, és előadta a saját verzióját a mai fiatalok folyton számítóznak, ahelyett, hogy kimennének játszani, bezzeg az én időmbennek.

A mai világban felnövőknek a közösségi média addiktívebb, mint a drogok és az alkohol. És veszélyesebb is, mert normalizálva vannak, és nincsenek határok. Agymosó időket élünk.

Ha csak simán felhívta volna a közösségi média veszélyeire a figyelmet, még határon belül maradt volna talán, de nehéz komolyan venni valakit, aki szerint veszélyesebb az instázás a heroinnál mondják. Viszont az internet nagyrésze mégsem ezért haragudott meg igazán rá, hanem mert beleállt az egyik legnépszerűbb videojátékba, a Fortnite-ba.

Egy olyan játék, mint a Fortnite például nem tesz jót egy gyereknek. A szülők meg csak széttárják a kezüket és nem tudják, hogy mit kezdjenek vele.

Sőt, odáig ment, hogy el kellene tiltani a gyerekeket tőle.

Nem szabadna megengedett legyen. Mi haszna van egy háztartásnak abból a játékból? Azért készült, hogy függőséget okozzon, hogy a számítógép előtt tartson addig, amíg lehet. Hatalmas felelőtlenség.

Természetesen az internet darabokra szedte a herceget. Sokan nehezményezték, hogy úgy oktat ki leereszkedően szülőket, hogy még csak most fog megszületni az első gyereke. Többen ironikusnak tartották, hogy a hercegnek pont most lett Instagram-accountja.

Instagram-rekordot döntött Meghan hercegné és Harry herceg
Egymillió követő kevesebb mint hat óra alatt.

De akadt olyan is, aki azt írta, hogy inkább maradjon ártatlan állatok megölésénél, ahelyett, hogy a fiatalokat csesztetne, akik úgy szórakoznak, hogy közben nem ártanak senkinek.

Kiemelt kép: Disney

Ajánlott videó

Olvasói sztorik