Tech

Bemutatkozott a Huawei P30 lite is

A Huawei március végén leplezte le Párizsban a rég várt P30-as csúcsmobilokat, a sima P30-at és a P30 Prót. Ahogy akkor is írtuk: a gyártó elsődleges célja, hogy a felhasználók minden korábbinál jobb felvételeket készíthessenek a mobiljaikkal, és a két csúcsmobilt egyszerűen fotózásra tervezték. Akkor még nem kapott lehetőséget bemutatkozni a széria harmadik tagja, a P30 lite, amit szép csendben a napokban jelentett be a gyártó, és középkategóriás modell lévén bár a két nagytestvér remek funkcióiból többet is megkapott, kompromisszumokat persze kötni kell, fotózás terén is.

Fotózásra tervezve: kipróbáltuk a Huawei P30 és P30 Pro mobilokat
Kézbe vettük, és meg is néztük, hogy mire képesek a Huawei legújabb, főleg fotózás terén újító készülékei.

A hátlapi kamerarendszert egy 24 megapixeles nagylátószögű (f/1.2) főkamera, egy 8 megapixeles ultraszéles-látószögű optika és egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor alkotja – amik ezúttal nem a Leica keze alól kerültek ki, és nem kapjuk meg a P30 Pro újító, periszkópos megoldását sem. Az éjszakai felvételekről a kamera szoftvere gondoskodik egy dedikált saját móddal, és adott az elektronikus képstabilizáció is a videók készítéséhez, amiknek a maximális felbontása fullHD.

A 6,15 hüvelykes IPS LPTS panel 1080 x 2312-es felbontású, és a tetején cseppalakú notch nyúlik be, ami méretben picit nagyobb annál, amekkora a P30 Prón található. Ebbe került a 32 megapixeles előlapi kamera, amivel dedikált módban készíthetünk portrékat, és adott a fix fókusz is. A vékony kávákkal sikerült elérni a 90 százalékos kijelző-test arányt, de az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került.

Forrás: Huawei

A P30 lite-ban nem a Kirin 810-es, hanem az eggyel előbbi előd, a Kirin 710-es processzor dolgozik, négy 2,2 GHz-es Cortex-A73 és négy 1,7 GHz-es Cortex-A53 maggal. Ehhez társul 6 gigabájt rendszermemória és 128 gigabájt beépített háttértár. A nagyobb testvérektől eltérően nem a 9.1-es, hanem a 9.0-ás Android fut rajta, amire a Huawei EMUI 9.0.1-es kezelőfelületét húzták. 3340 milliamperórás akkumulátor látja el energiával, ami támogatja a hagyományos gyorstöltést, de a SuperCharge-ot még nem. Hiányolt funkcióként említhető az NFC-támogatás, ami a mobilfizetési rendszerek alapvető követelménye.

A Huawei P30 lite várhatóan a tavasz második felében érkezik meg hozzánk Európába, az előrendelése Kanadában már megkezdődött, fekete, fehér és kék árnyalatokban lesz választható. Hivatalos árakról még nem tudni, de a források szerint 370 dollárnak megfelelő áron fog elstartolni az indiai piacokon, ami nettó 104 ezer forint körüli árcímkét sejtet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik