Tech

Hiába a vádak, fürdik a pénzben a Huawei

A Huawei Technologies közzétette 2018-as éves, auditált jelentését, mely szerint a vállalat a tavalyi évben erős üzleti évet tudhatott maga mögött: árbevétele 19,5 százalékkal 721,2 milliárd kínai jüanra nőtt, nettó eredménye pedig elérte az 59,3 milliárd jüant, ami 25 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A Huawei legsikeresebb üzletága tavaly a fogyasztói üzletág volt, amely az okoskészülék-értékesítés jelentős bővülésének köszönhetően 45 százalékos növekedést könyvelhetett el.

A fogyasztói üzletág tavalyi teljesítményének köszönhetően a Huawei tovább növelte részesedését a globális okostelefon-piacon. Tavaly 206 millió okostelefont, és 100 millió egyéb készüléket értékesítettek.

  • Az okostelefonok eladása 35 százalékkal,
  • a táblagépeké 14 százalékkal,
  • a személyi számítógépeké 335 százalékkal,
  • a viselhető készülékeké 120 százalékkal,
  • a „dolgok internetéhez” (IoT) csatlakoztatott okos készülékek értékesítése pedig 39 százalékkal növekedett.

A Huawei a legújabb technológiák fejlesztésében is élen járt elsősorban az 5G és IoT (Dolgok Internete), valamint a felhő-alapú megoldásaival, továbbá a második legtöbb európai szabadalmi bejelentést tette 2018-ban – írja a cég közleményében.

Az éves jelentés kapcsán Guo Ping, a Huawei elnöki posztját rotációs alapon betöltő elnöke elmondta, az infokommunikációs technológia adja a digitális gazdaság hajtóerejét, ezért az a vállalat, amely ezen a területen jelentős eredményeket ér el, állandó növekedésre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik