Tech

17 perc alatt tölti fel a mobilt a kínai szupertöltő

Mivel az okostelefonokat egyre erősebb hardverekkel pakolják meg, ezért a gyártóknak gondolniuk kell az üzemidőre és a kellően szívós aksikra is. Ám mivel a lítium-ion akkumulátoroknak is megvannak a maguk határai, a másik járható utat a gyorstöltés jelentheti. A Huawei is ebben az irányban gondolkodik: egy olyan 55 wattos szupergyors töltőt fejlesztettek a Mate X-hez, ami az összehajtható mobil mindkét telepébe képes gyorsan energiát pumpálni.

A kínai Xiaomi még feljebb emelni a tétet: a frissen bejelentett Super Charge Turbo nevű technológiájuk egy 100 wattos adapter segítségével képes 17 perc alatt teljesen feltölteni egy 4000 milliamperórás aksit. Összehasonlításként: az Oppo 50 wattos energiaátvitelt biztosító megoldása ugyanennyi idő alatt csak 65 százalékra tölt egy 3700 milliamperórás telepet.

Természetesen ehhez kell egy 100 wattos adapter is, meg egy olyan eszköz, ami támogatja a technológiát – más esetben csak az eszköz által befogadni képes maximális sebességet tudja kezelni. Ha valaki például egy 87wattos adapterre dugja a Galaxy S9 mobilját, attól még csak 15 wattal fog töltődni a telefon, mert ennyit képes felvenni.

Nagy rá az esély, hogy legkorábban a Xiaomi jövőbeli Redmi-csúcsmobiljai kaphatják majd meg elsőként a Super Charge Turbót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik