Tech

Kiszivárgott a Microsoft új böngészője

Fáljmegosztó oldalakon bukkant fel a Microsoft vadi új böngészője, a Microsoft Edge Chromium alapú verziója, amelyet hamarosan hivatalosan is nyilvánosságra akartak hozni. A kiszivárgott böngésző a Chromiumos újdonság egy régebbi verziója – írja a The Verge.

Az új Edge-ben az lesz a különleges, hogy a Google által kifejlesztett renderelő motort, a Blinket használja majd, de a külső és egyéb megoldások maradnak a Microsofté, a Google csak a megjelenítésért felel a böngészőben. A korai verziók lehetőségként feldobják a Chrome bővítmények támogatását is. A Microsoft ezzel végleg búcsút mond a 2015-ben debütált böngésző alatt dolgozó EdgeHTML webes motornak.

Fotó: Flickr / marcyscreed2013

A böngészőről egyelőre nem tudni sokat, de az biztos, hogy a Microsoft tervezi egy Mac gépekre kiadható változatát is, de egyelőre nem tiszta, hogy ez ugyanakkor jelenik-e majd meg, amikor a Windows rendszerekre gyártott verzió. Arról sincs sok infó, hogy az első hivatalos megjelenés mikor várható, csak

az a biztos, hogy még idén lehet rá számítani.

Azok a weboldalak, amelyek idő előtt hozzájutottak az új Edge-hez (vagy legálisan, vagy a kalózverzióban), arról számolnak be, hogy gyors és ügyes, így lehet, hogy a Microsoft végre megszabadulhat a stigmától, hogy a saját böngészője leginkább csak arra jó, hogy a többi, használható böngészőt letöltsük vele.

Főkép: Flickr / marcyscreed2013

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik