Tech

Vezeték nélküli PlayStation VR sisakon dolgozhat a Sony

A Sony közel három éve dobta piacra a PlayStation VR nevű kiegészítőjét, aminek hála a PlayStation 4 konzoltulajdonosok számára vált elérhetővé a virtuálisvalóság-élmény. A PSVR hardver és felbontás szempontjából ugyan elmaradt a legfőbb riválisoktól (HTC Vive, Oculus Rift), ugyanakkor jóval olcsóbb, mint a konkurens kütyük, és bivalyerős (éppen ezért a konzolnál jóval drágább) PC sem kell az élvezhető használatához. A sisakból a megjelenése óta három milliónál is több példány talált gazdára, és jó pár egészen élvezetes játék is készült a speciális kiegészítő mellé.

Láttuk a jövőt, és kiválóan szórakoztunk
Kipróbáltunk egy olyan virtuálisvalóság-játékot, ami minden korábbi próbálkozásnál jobbnak tűnik.

A PlayStation VR ugyanakkor messze nem tökéletes: a legtöbb problémát a felhasználók számára az okozta, hogy az üzembe helyezés meglehetősen körülményes, ráadásul használat közben lehetetlen megszabadulni azoktól a vastag kábelektől, amik a kiegészítőt kötik össze a játékgéppel. Ennek a kényelmetlen és zavaró megoldásnak lehet vége a közeljövőben, ugyanis a Sony egy olyan szabadalommal állt elő, ami már egy vezeték nélküli PSVR sisakra vonatkozik.

Eltűntek a legidegesítőbb vezetékek – Fotó: SualShockers

A terven ugyan jól látszik, hogy a sisak még mindig extra kiegészítőket igényel (adatfeldolgozó egységet, illetve szenzorokat, amik érzékelik a mozgást), ugyanakkor zavaró összeköti kábeleknek nyoma sincs, ami jelentős előrelépés lenne a jelenleg kapható verzióhoz képest. Ennél többet jelenleg ugyan még nem tudni a kiegészítőről, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindez még csak egy szabadalom, ugyanakkor ha fogadnunk kellene, akkor arra tippelnénk, hogy ez a kütyü már a PlayStation 5 mellé fog érkezni – a konzolhoz, ami a nemrég kiszivárgott információk alapján egy elképesztően erős masina lesz.

Ha ez igaz, brutális gép lesz a PlayStation 5
A kiszivárgott információk alapján nagyon durva teljesítménnyel fog érkezni a Sony következő konzolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik