Tech

Szuper funkciót kapott a Windows

A Microsoft szép csendben egy rendkívül hasznos funkcióval bővítette a Windows 10-et, ami lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer automatikusan eltávolítsa a problémákat előidéző frissítéscsomagokat. Ez azért jó hír, mert mostanában több problémás telepítő is érkezett, köztük egy olyan, ami a Windows 10 betöltését is megakadályozta egyeseknél.

A cég dokumentációja szerint a későbbiekben, ha a Windows 10 letölt egy olyan csomagot, ami hibákat idéz elő a rendszer működésében (akár nem kompatibilis illesztőprogram, vagy más miatt), és többszöri hibajavítási próbálkozás sem hoz megoldást, akkor a rendszer egyszerűen eltávolítja a kérdéses frissítést a gépről.

Amennyiben erre kerül sor, a rendszer egy felugró értesítésben adja a felhasználó tudtára, hogy mi indokolta a beavatkozást. A hibát okozó csomagot továbbá 30 napig nem lehet majd letölteni, a redmondiak ennyi idő alatt vélhetően már javítják.

Ugyan a felhasználóknak általánosságban is azt javasolják, hogy távolítsák el a hibát okozó frissítéseket a gépről, ezt mostantól már automatikusan elvégzi a rendszer, így rövidebb idő alatt lehet ismét működő eszközük – és talán kevesebben fogják szidni a Microsoftot, akik egyébként nem véletlenül jelentették be csöndben az újdonságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik