Tech

A Microsoft kinyírná a jelszavakat

A Windows 10 következő verziója támogatni fogja a jelszavas védelem nélküli Microsoft-fiókokat, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a felhasználó a telefonjára kap egy kódot, amivel bejelentkezhet. Ez a redmondi cég azon hosszútávú tervének a része, amivel egy „jelszó nélküli világot” kívánnak megvalósítani.

A funkció már tesztelhető az Insider program résztvevői számára a 18309-es verzióban. A stabil és mindenki számára elérhető változat majd a Windows 10 következő verziójába épül be, amit egyelőre 19H1 kódnéven fejlesztenek, és áprilisban jelenhet meg. Ugyan jelenleg is készíthetünk jelszó nélküli fiókot, de azt csak helyileg.

Az újításnak köszönhetően új Microsoft-fiók készítésekor nem kell megadni jelszót, elég lesz megadni a telefonszámunkat. Utána a Windows Hello segítségével állítható be PIN-kód, ujjlenyomat, vagy az arcfelismerés használata. A mobilra kapott kódot ráadásul nem kell mindig bepötyögni, azt csak akkor küldi a rendszer, ha új eszközre léptünk be, alapesetben a fent említett azonosításos módszerek egyikét kell használni a hétköznapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik