Tech

Nagy dobásra készül a Microsoft

Ahogy korábban is írtunk róla, idén megérkeznek a hajlítható kijelzővel felszerelt mobilok, amiből most úgy tűnik, hogy a Microsoft sem szeretne kimaradni. A The Verge forrásai szerint a cég már dolgozik a kifejezetten ilyen típusú eszközökre szánt Windows 10-en, és nagy pénzeket fektet be a fejlesztésbe. A redmondiak az operációs rendszer szoftverét és az applikációkat is úgy optimalizálják, hogy azok kiszolgálják a dupla, illetve hajlítható kijelzős kütyüket. Az ötlet egyáltalán nem butaság, sőt: ez lehet a Microsoft nagy esélye arra, hogy teret nyerjenek a mobiloperációs-rendszerek piacán,

mivel nagyon úgy tűnik, hogy ezek a félbehajlítva okostelefonként, kihajlítva tabletként működő eszközök hozhatják el a laptop-tablet utáni nagy hibridőrületet.

A Windows forráskódokat elemző BuildFeed még több bizonyítékot szerzett arra, hogy a redmondiak hajlítható kijelzős eszközökre szánt szoftveren dolgoznak, szerintük a legutóbbi frissítésekben is vannak erre utaló nyomok, és az is valószínű, hogy a redmondiak gyártópartnereikkel, többek közt a Lenovóval közösen dolgozhatnak ilyen eszközök piacra dobásán.

Tavaly már azt is sikerült megszellőztetni, hogy a cég saját hardverrel is kísérletezik, a pletykák szerint egészen pontosan egy összehajtható Surface táblagépen, amire már 2017-ben szabadalmat védtek le. Az Andromeda kódnéven fejlesztett két kijelzős, okostelefonként, táblagépként és laptopként egyaránt használható hibrideszköz projektet végül lelőtték, és már a Centaurus elnevezésű Surface-táblagép készül a laborban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik