Tech

A Facebook tiltja a száraz vaginát

A CNBC cikke szerint a Facebook rendszeresen letiltotta platformján a seattle-i Pulse reklámjait az elmúlt másfél évben, akik női egészségügyi termékeket, többek közt menopauza tüneteit enyhítő, vagy vaginaszárazságot orvosló készítményeket reklámoztak. Ez azért kényes téma, mert az erekciós zavarokra és más férfiakat érintő problémákra kínált pirulák esetében még nem volt példa ilyenféle korlátozásra a közösségi oldalon.

A Pulse elnöke, Amy Buckalter szerint a Facebook részéről ez nemi diszkriminációnak számít, ami nekik pénzbe kerül, hiszen ők fizettek a szponzorált bejegyzésekért. Hasonló problémáról számolt be a szintén nőknek szánt készítményeket kínáló Genneve és Unbound.

A Facebook hirdetési szabályzata korlátozza a felnőtteknek szóló termékek megjelenítését arra hivatkozva, hogy az egyes felhasználók kulturális környezettől függően sértőnek találhatják azokat. A cég szóvivőjének közlése szerint felülvizsgálják ezeket a reklámokat, és érdemes körültekintően használni a fogalmakat is. A hirdetésben bármilyen nemi szerv megemlítése, így a vagina szó is automatikusan tiltással jár.

Nem ez az első alkalom, hogy a Facebookot nemi diszkriminációval vádolják: tavaly szeptemberben az ACLU jogvédő szervezet nyújtott be panaszt a közösségi óriás ellen, amiért lehetőséget adtak arra, hogy csak férfiakat célzó álláshirdetéseket reklámozzanak az oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik