Tech esport

Megnyílt a pokol: visszatért a Diablo

Akinek a 90-es évek végén volt PC-je, annak aligha kell bemutatni az 1997-ben piacra dobott Diablo című játékot, amiben nem mást, mint az öreg ördögöt kellett legyőzni. A klasszikus hack ‘n’ slash az elmúlt huszonkét évben két folytatást is megért, most pedig újra kinyílt a pokol, hiszen mától a programot eredetileg fejlesztő Blizzard és a klasszikus játékok digitális verzióit kínáló Good Old Games jóvoltából mindössze 9 euróért újra megvásárolható a Diablo, így két évtized után ismét átélhető a nagy kaland.

A két csapat ráadásul nemcsak leporolta az időtlen klasszikust, de fel is készítették a modern gépekre, ami azt jelenti, hogy Windows 10-et futtató PC-ken gond nélkül elindul, kapott egy csomó javítást, és a felbontás miatt sem kell aggódni, mert a program frissített verziója simán kezeli a Full HD felbontást, sőt akár 4K-s monitorokra is ki lehet “feszíteni”. Ugyanakkor azok sem maradnak hoppon, akik az abszolút retro érzésre hajtanak, ugyanis a Battle.neten keresztül elindítható a 20 FPS SVGA verzió is.

A játék természetesen tartalmazza a három eredeti karakterosztályt (Warrior, Sorcerer és Rogue), támogatja a maximum négy fős kooperatív módot, de ami a legfontosabb: visszaadja ugyanazt a felejthetetlen élményt, ami megannyi embert tapasztott a monitorok elé két évtizeddel ezelőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik