Tech

Van egy nagyon jó hírünk a samsungosoknak

Akik az elmúlt években Samsung csúcsmobilt vettek (S8, S8 Plus, S9, S9 Plus, Note 8 és Note 9), azok tisztában vannak vele, hogy a dél-koreai gyártó készülékei kaptak egy extra, dedikált gombot, amit megnyomva azonnal elindult a cég saját digitális asszisztense, a Bixby névre keresztelt szolgáltatás.

Ez főleg azért problémás, mert a gomb olyan helyre került (a hangerőszabályzó alá), ahol könnyű véletlenül megnyomni. Ilyen esetben azonnal elindul a Bixby (kiléptetve az éppen futó appokat), ami akkor is idegesítő, ha használjuk a szolgáltatást, akkor meg pláne, ha egyáltalán nem. Ezen változtat az említett készülékekre érkezett legújabb frissítés, amivel átprogramozható az említett gomb.

Fotó: 24.hu

Ha szeretnénk élni a lehetőséggel, akkor a Beállítások alkalmazások Speciális funkciók menüpontját kell megnyitni, kiválasztani a Bixby gomb opciót, ahol két lehetőség közül választhatunk. Az első esetben megmarad az eredeti funkció, azaz egyetlen nyomásra elindul a Bixby, ami újdonság, hogy emellé beállíthatóvá válik, hogy két nyomásra egy másik, általunk választott alkalmazás induljon el.

Ennél egy fokkal jobb a második lehetőség: itt kiválasztható a két gombnyomásra induló Bixby, és ebben az esetben beállítható, hogy egy gombnyomásra egy általunk választott app ugorjon fel – ha viszont az utóbbi mezővel nem foglalkozunk, akkor a Bixby gomb egyszeri megnyomásakor semmi nem fog elindulni, ami a Note 9-es tapasztalataink alapján a lehető legjobb megoldás, amit választani lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik