Tech

Csuklóra csavarható mobilt mutatott a Nubia

A kínai ZTE almárkájaként működő Nubia sem szeretne kimaradni a hajlítható kijelzőseszközök trendjéből, ám a Samsungtól és a Huaweitől eltérően egészen máshogy közelítették meg a koncepciót. A gyártó egy olyan, csuklóra csavarható hibrideszközzel készült a Barcelonában zajló Mobil Világkongresszusra, ami bár alapvetően okoskarkötő, számos olyan funkciót kínál, amivel kivált egy okostelefont is – igaz, specifikációk terén jóval szerényebb, mint egy okosmobil.

A Nubia Alpha hosszúkás és keskeny, négyhüvelykes, 960 x 192-es felbontású OLED kijelzőt kapott, és a Snapdragon 2100-as chipje dolgozik benne. Mindössze egy gigabájt rendszermemóriát és 8 gigabájt háttértárat pakoltak bele, valamint egy 5 megapixeles előlapi kamera is került rá. Az 500 milliamperórás telep 1-2 napnyi átlagos használatot biztosít. A Nubia saját operációs rendszerét futtatja, aminek a kezelőfelületét is a viselhető kütyük szellemében tervezték. A szoftvernek köszönhetően gesztusokkal is lehet vezérelni a funkciókat.

Az Alpha különlegességét az adja, hogy nem kell hozzá egy külső eszközt csatlakoztatni, mint az átlagos okosórák esetében: hívni, üzenni, fotózni is lehet vele, és számos app telepíthető rá. A beépített érzékelőkkel képes a pulzusmérésre és az alváskövetésre is. Az eszközhöz jár egy Nubia Pods nevű vezeték nélküli füles is, amivel a háttértárra lementett dalok is hallgathatók edzés közben.

Az eszköz kétféle változatban lesz megvásárolható: a legolcsóbbnak számító bluetoothos 449 euróba (kb. nettó 143 ezer forint) fog kerülni Európában, és valamikor a második negyedévben válik elérhetővé. A beépített SIM-mel (eSim) érkező változat csak a harmadik negyedében érkezik, fekete színben 549 eurót (kb. nettó 174 ezer forint) kell érte fizetni, de aki a 18 karátos aranyfinisre pályázik, az 649 euróra (kb. nettó 206 ezer forint) számítson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik