Mobil

Egy perc alatt elkapkodták a kétkijelzős mobilt

A kínai ZTE almárkájaként működő Nubia egyedi megoldással tüntette el az előlapi szelfikamerát legújabb készülékéről, a Nubia X-ről. A mobil hátlapja valójában egy vastagabb kávákkal övezett másodlagos kijelző, ide került a kamera – így amikor a felhasználó fotózni szeretné magát, egyszerűen megfordítja a mobilt, és úgy szelfizik, ahogy azt alapesetben az előlapra mosolyogva tenné. A kritikusok főleg azt dicsérték a második kijelzőben, hogy az lezárt állapotban szinte észre sem vehető, szinte egy sima üveghátlapnak tűnik.

Specifikációk terén sem aprózták el a kínaiak: a Qualcomm Snapdragon 845-ös processzora, és választástól függően 6-8 GB rendszermemória, valamint 64-256 GB tárhely került bele. Elöl egy 6,26 hüvelykes, Full HD+ panel borítja, a duplapaneles megoldásnak köszönhetően pedig a kijelző-készüléktest arányt sikerült 93,6%-ra tornázni.

A másodlagos panel egy 5,1 hüvelykes HD+ OLED érintőkijelző, ami használaton kívül működhet óraként, vagy dinamikus háttérképeket is megjeleníthet. A beépített szelfikamera egy 16 megapixeles és egy 25 megapixeles szenzorból áll, a portrékból és különféle jelenetekből pedig mesterséges intelligencia hoz ki még többet. Ujjlenyomat-olvasóból meglepő mód a készülék mindkét oldalára jutott,belül pedig egy 3800 milliamperórás telep látja el energiával.

A múlt héten bemutatott készüléket háromféle színben és memóriakonfigurációban tették elérhetővé a gyártó saját webáruházában, de csak limitált számban. Az érdeklődés hatalmas volt, a 100 ezer készüléket mindössze 57 másodperc, azaz durván egy perc alatt elkapkodták a vásárlók. A Nubia X kezdőára 3299 jüan (kb. nettó 135 ezer forint), míg a legerősebb variáns (8 GB RAM/256 GB ROM) 4199 jüan, azaz durván nettó 170 ezer forintos árcímkét kapott. A gyártó tervez egy második értékesítési kört november 11-én, és a malajziai Facebook-oldaláról az is kiderült, hogy jövőre a nemzetközi piacon is elérhetővé teszik a mobilt.

Ilyen telefont még tuti, nem látott
Kifejezetten játékosoknak szánják, így ott is világít, ahol egyébként nem kéne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik